Ushqime për të ngritur sistemin imunitar të familjes suaj

Po kërkoni planet e vakteve që mund të ndihmojnë si ju ashtu edhe familja juaj të qëndroni të shëndetshëm?

Ka shumë produkte ushqimore që kanë ndikim të drejtpërdrejtë në atë se sa mirë sistemi juaj imunitar i përgjigjet kërcënimeve nga jashtë.

Ja disa që duhet të provoni:

Frutat

Frutat vijnë të mbushura me shumë vlera ushqyese. Mos harroni, qëllimi i një fruti është të mbrojë dhe ushqejë farat brenda tij në mënyrë që ato të mund të rriten në pemë të shëndetshme, kjo është arsyeja pse natyra siguron që frutat janë të pasura me lëndë ushqyese. Ato janë krijuar gjithashtu për të qenë të shijshme; shumë pemë kanë nevojë për kafshë për të zgjedhur frutat e tyre në mënyrë që të përhapin farat e tyre.

Rrënjët

Megjithëse ato shpesh janë më pak tërheqëse sesa frutat, përfitimet e rrënjëve në dietën tuaj nuk mund të anashkalohen. Shumë artikuj ushqimorë në këtë kategori janë plot me lëndë ushqyese dhe përfitime shëndetësore.

Farërat

Në kategorinë e farave, ekzistojnë dy artikuj ushqimorë, të cilave duhet t’i konsumoni për të përmirsuar sistemin tuaj imunitar: farat e bajameve dhe farat e lulediellit. Të dy janë të pasura me Vitaminë E, si dhe shumë lëndë ushqyese të tjera. /Telegrafi/

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »