Si të shmangni dhimbjet e qafës, shpatullave dhe shpinës ndërsa punoni nga shtëpia

A keni ndonjëherë dhimbje të mprehtë kur lëviz qafën? A përhapet dhimbja në shpinë, shpatulla dhe ose krah?

COVID-19 ka përzënë shumicën prej nesh nga hapësirat tona të zyrave, të dizajnuara mirë, ku merret parasysh ergonomia se si punojmë (d.m.th. siguria dhe komoditeti i zonave tona të punës).

Tani, kemi më shumë të ngjarë të jemi ulur në një karrige ngrënie në tryezën e darkës, ku jemi në rrezik më të madh jo vetëm të qafës, por edhe dhimbjes së mesit dhe të shpinës për shkak të sjelljes së parregullt. Fizioterapisti Amy Steventon thotë se është e mundur të minimizoni rreziqet tuaja duke ndjekur një udhëzues hap pas hapi për krijimin e një vendi të punës ergonomikisht të sigurt në shtëpi.

Sigurisht, një vend i sigurt në vendin e punës nuk ka të bëjë vetëm me sjelljen. Aranzhimet tona të reja të punës theksojnë nevojën për t’u kujdesur për mirëqenien tonë emocionale, si dhe mirëqenien tonë fizike. Ne mund të jemi duke punuar në izolim, por prapë mund të futemi në frymën ekipore që kemi përdorur në zyrë duke qëndruar në kontakt të rregullt me ​​kolegët tanë.

“Unë mendoj se është gjithashtu shumë e rëndësishme për ne të shijojmë pak ajër të pastër, t’i hapësh dritaret, të shëtisësh në kopshtin tënd, të marrësh pushime të rregullta nga ekrani,” thotë Steventon, transmeton Telegrafi. Steventon thotë se është gjithashtu e rëndësishme të vendosni kufijtë midis punës sonë dhe jetës në shtëpi.

“Organizoni ditën në mënyrë që të keni një fillim dhe një kohë të mbarimit,” thotë ajo. Dinamika e re e punës gjithashtu u jep grave mundësi të përfshijnë ushtrime të legenit në një pjesë të rutinës së tyre të rregullt të ushtrimeve, të cilat mund të ndihmojnë në përmirësimin e shëndetit të fshikëzës dhe zorrëve, si dhe të zvogëlojë rrezikun e prolepsit.

“Me ndryshimin e rutinës suaj normale, tani është koha e duhur për t’i bërë këto ushtrime një zakon të përditshëm. Këtu janë udhëzimet e Steventon për ta bërë veten të vendosur të punojë në shtëpi në mënyrë të sigurt:

Këmbët

Vendosni këmbët tuaja në dysheme. Nëse ndjeni presion mbi kofshët tuaja, përdorni një mbështetëse këmbësh për të ngritur këmbët.

Gjunjët

Kur uleni, gjunjët tuaj duhet të përkulen në një kënd prej 90 gradësh, kofshët paralel me dyshemenë. Në mënyrë ideale, duhet të keni një distancë prej 3-5 gishtash midis skajit të karriges dhe pjesës së pasme të gjurit.

Vendosja e tastierës

Pozicioni juaj i krahut duhet të jetë asnjanës, jo i mbajtur lart, as poshtë apo anëve. Tastiera juaj duhet të vendoset pak më lart se lartësia e bërrylit. Bërrylat duhet të jenë të përkulura në rreth 90 gradë, dhe të qëndrojnë të ngopura të qetë pranë anëve tuaja.

Vendosja e ekranit

Shmangni dritën e ndritshme direkt para ose pas ekranit Poziciononi ekranin tuaj direkt para trupit për të parandaluar kthesën e qafës. Nëse jeni duke përdorur dy ekrane, uluni në mënyrë të barabartë në mes. /Telegrafi/

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »