Si ta përballoni pandeminë nëse jeni person me probleme ekzistuese të shëndetit mendor

Si ta përballoni pandeminë

Njerëzit që vuajnë nga depresioni, çrregullimi bipolar, ankthi dhe probleme të tjera të shëndetit mendor tashmë përballen me sfida në periudha normale, por ne nuk po jetojmë në periudhë normale për momentin.

Një pandemi globale ka prekur jetën e shumë njerëzve. Por, ajo ka prekur më shumë njerëzit që para pandemisë vuanin nga problemet e shëndetit mendor dhe duhej të shihnin personalisht psikologun e tyre.

Njerëzit pa probleme të shëndetit mendor tashmë janë duke u përballur me probleme të shëndetit mendor, kështu që thjesht mendoni se çfarë i ka bërë pandemia personit që tashmë ka një sëmundje të shëndetit mendor.

Më poshtë gjeni disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë përballoni një pandemi, nëse tashmë po përballeni me një problem të shëndetit mendor:

Bëni orarin tuaj ditor

Gjëja e parë që duhet të bëni është të bëni orarin tuaj ditor. Mund të duket fëmijëror në fillim, por ia vlen. Kjo listë me orare ditore do të përgatisë disi trurin tuaj në një mënyrë që ju do ta bëni atë.

Vendosni kohën tuaj të gjumit dhe hani në të njëjtën kohë çdo ditë për të ruajtur rutinën dhe ecni çdo 1 orë, kjo do të aktivizojë muskujt e trupit tuaj. Edhe nëse jeni duke punuar nga shtëpia, sigurohuni që të bëni një program për aktivitete specifike, si ngrënia, kalimi i kohës në rrjete sociale dhe leximi i lajmeve.

Mos u mbyt veten në drogë dhe alkool

Disa njerëz mendojnë se bllokimi për shkak të pandemisë coronavirus u ka dhënë atyre leje për të pirë alkool, duhan dhe për të përdorur drogë.

Sidomos, njerëzit që vuajnë nga sëmundje mendore, ka më shumë të ngjarë të përdorin këto substanca në mënyra problematike. Dhe është vërtetuar shkencërisht se stresi mund të ndryshojë reagimin e trurit ndaj substancave. Duhet të konsumoni alkool në një mënyrë të moderuar. Dhe nëse është e mundur, kërkoni ndihmë nga profesionistë ose anëtarë të familjes.

Bisedoni me miqtë dhe familjen tuaj

Ky është një makth me të cilin po përballemi të gjithë. Shpresojmë se do të përfundojë së shpejti. Biseda me anëtarët e familjes ose miqtë përmes thirrjeve telefonike, video bisedave, të shkruarit mund të ju ndihmojë vërtet të lehtësoni stresin e kësaj pandemie globale. /Telegrafi/

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »