Si mund të përfitoni para me metodën WordPress?

WordPress është ndërtuesi më popullor i faqes në botë dhe sistemi i menaxhimit të përmbajtjes. Në varësi të synimeve dhe interesave tuaja, ju mund të krijoni të ardhura të ndryshme me pak kohë dhe shpenzime minimale me aftësitë tuaja në WordPress dhe mjetet e saj.

WordPress u krijua për të ndihmuar të gjithë llojet e përdoruesve të krijojnë një faqe interneti bazë dhe nga ky kod kryesor mund të krijojnë faqe për qëllime të ndryshme me ndihmën e shumë temave, shtojcave dhe zgjerimeve që janë në dispozicion nga vetë WordPress.

WordPress shkarkohet falas pasi keni zgjedhur një nga planet hosting nga DreamHost. Është e mundur të krijoni një faqe apo blog në WordPress nga e cila mund të fitoni para. Në varësi të natyrës së faqes dhe qëllimeve tuaja, mund të zgjidhni tema dhe shtojca të ndryshme.

Faqja juaj e WordPress-it është “baza juaj” online, dhe ju jeni të lirë ta përdorni atë për të zhvilluar një numër mënyrash të ndryshme për fitimin e parave.

Çfarëdo qëllimi që mund të keni, faqja juaj e WordPress mund t’ju japë mundësinë për të fituar para me WordPress ja disa këshilla.

1. Shisni Aftësitë që keni për WordPress

Nëse ju jeni një përdorues WordPress me përvojë dhe me aftësi zhvillimi mund të shfrytëzoni aftësitë tuaja të WordPress për të fituar para. Mundësitë përfshijnë:

 • Ndërtimi i temave WordPress dhe shtojcave.
 • Projektimi i faqeve WordPress.
 • Mësoni të tjerët se si të krijoni një faqe WordPress.
 • Krijimi i blogjeve ose llojeve të tjera të faqeve për përdoruesit e rinj.
 • Krijimi i tutorialeve ose artikujve dhe videove rreth WordPress.

2. Shitja e produkteve në faqen tuaj WordPress

Faqja juaj WordPress mund të bëhet një dyqan në internet për të shitur çdo lloj produkti fizik ose dixhital. Produktet mund të jenë nga libra elektronikë dhe imazhe digjitale në bluza, veshje dhe produkte elektronike.

Ju mund të përdorni shtojcat eCommerce falas, të tilla si WooCommerce, PrestaShop apo Magento. Pasi të keni ndërtuar një faqe interneti të fuqishme WordPress, do të keni mundësi të filloni të blini dhe të fitoni para në fare pak kohë.

3. Krijoni një biznes freelance

Fotografë, dizajner, shkrimtarë të pavarur dhe krijues të tjerë mund të krijojnë faqe portofoli, të krijojnë profile profesionale dhe të ofrojnë një shumëllojshmëri të të mirave dhe shërbimeve me ndihmën e temave WordPress dhe shtojcave. Faqja juaj e WordPress mund të shfaqë shërbimet dhe tarifat tuaja.

4. Affiliate Marketing

Marketingu Affiliate është një mënyrë për të fituar para duke promovuar produktet e njerëzve të tjerë në faqen tuaj.

Sa herë që dikush klikon në një link që ju jepni në faqen tuaj, ose blen një produkt që ju rekomandoni, ju merrni një komision nga kompania sponsorizuese.

5. Anëtarësime dhe Abonime

Ju mund të krijoni faqe interneti të cilat janë të disponueshme vetëm për personat e antarësuar. Kështu antarët paguajnë për abonimin.

Nëse keni përmbajtje apo informacione të vlefshme që nuk gjenden në vend tjetër, si për shembull lajme eksluzive ose specifike, ky lloj biznesi mund të jetë një mënyrë për të gjeneruar të ardhura.

6. Ofroni kurse online

Nëse keni aftësi për të ndarë me njerëzit e tjerë një shërbim, merrni parasysh krijimin e kurseve ose udhëzimeve online. Kurset mund të shiten si produkte të shkarkueshme ose të ofruara përmes anëtarësimeve në faqen tuaj. Disa tema WordPress janë të dizenjuar për këtë qëllim.

Një arsye se pse WordPress është aq popullor është se ajo lejon përdoruesit për të krijuar pothuajse çdo lloj faqe interneti; dhe me ndihmën e mijëra temave dhe shtojcave, mund të bëni para me faqen e internetit të WordPress shumë thjeshtë.

You May Also Like

2 Comments

 1. For the reason that the admin of this web site is working,
  no doubt very soon it will be renowned, due to its quality contents.

 2. I am really grateful to the owner of this site who has shared this fantastic paragraph at at
  this place.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »