Paralajmërimi i Windows 10: Nëse e keni humbur këtë përditësim, kompjuteri juaj është në rrezik serioz

Windows 10 ne rrezik serioz

Përdoruesit e Windows 10 mund të rrezikojnë veten nga një sulm i ri i hakerëve – thjesht duke mos pasur të instaluar programin më të fundit në kompjuterin e tyre.

Kjo sipas një paralajmërimi nga Agjencia e Sigurisë Kibernetike dhe e Sigurisë së Infrastrukturës (CISA) e Departamentit të Shteteve të Bashkuara të Sigurisë Kombëtare.

Ky kërcënim i fundit vlerësohet aq serioz sa mund të lejojë që hakerët të fitojnë qasje të plotë në kompjuter. Kjo u mundëson kriminelëve kibernetikë të instalojnë virusa pa e ditur ndonjëherë pronari.

Akoma më keq, flitet se ky virus mund të përhapet në të gjithë rrjetet duke bërë kërdi në një numër më të madh të pajisjeve të tjera.

Microsoft është i vetëdijshëm për këtë të metë në Windows 10. Sidoqoftë, duket se ka ende një numër të madh përdoruesish që nuk e kanë aktualizuar softuerin e ri. Dhe tani duket se ekzistojnë kërcënime reale që mund të përfitojnë plotësisht nga kjo dobësi.

Është e paqartë nëse ka ndodhur akoma ndonjë sulm në botën reale.

Nëse Windows 10 është prapa në azhurnimet e tij të sigurisë, atëherë tani është koha ideale që ju ta rregulloni atë dhe të merrni versionin e fundit të Windows 10. /Telegrafi/

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code