Në cilën moshë femrat kanë impuls të shtuar seksual?

Duket që në gjithë këtë rolin më të madh nuk e ka as partneri, as statusi dashuror, por ora biologjike dhe rrahjet e zëshme të zemrës së tyre.

Në të tridhjetat, por edhe në të dyzetat e hershme, femrat shpesh zbulojnë anën e re të seksualitetit vetjak dhe shumicës aktiviteti i preferuar në shtrat u bëhet pikërisht argëtim në krevat.

Ekspertët këtë dukuri e shpjegojnë me tiktakun e orës biologjike dhe dëshirën që “të shfrytëzojnë vitet e mbetura për krijimin e trashëgimtarëve”.

Thënë në mënyrë laike, sa më shumë që të plaken femrat, më shumë bëjnë dashuri – madje shumë më tepër.

Në studimin e publikuar në revistën “Personalityand Individual Differences” kanë marrë pjesë 827 femra të ndara në tri grupe: me fertilitet të lartë (18 deri në 26 vjet), fertilitet të ulët (27 deri në 45 vjet) dhe në menopauzë (më shumë se 46 vjet).

Në bazë të përgjigjeve në anketën e bërë në internet, hulumtuesit kanë zbuluar që femrat të cilat kanë 27 deri në 45 vjet (ato në kategorinë e fertiltitetit të ulët) posedojnë (impuls të forcuar seksual si përgjigje në zvogëlim të fertilitetit”.

Këto femra dhe kanë “fantazi më të shpeshta seksuale dhe jetë aktive seksuale, andaj janë të gatshme për seks të përkohshëm”.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »