Kapen pamjet e para të lindjes së një planeti [VIDEO]

Astronomët për herë të parë kanë qenë dëshmitarë të lindjes së një planeti të ri. Pamjet u kapen nga aparatet e posaçme për fotografi.

Planeti u detektua afër yllit AB Aurigae, i cili është 520 vite dritë larg. Rrethi lëvizës është shenjë për astronomët se një planet është duke lindur.

Procesi zhvillohet pikërisht brenda këtij pluhuri dhe gazi. Kur planetët e reja lindin, ata krijojnë këtë lloj të mjegullës së pluhurit.

Deri tani, astronomët nuk kanë pasur mundësi të fotografojnë pamje të këtilla të rretheve që krijojnë këtë gërshetim.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »