Google AdSense çfarë është dhe si funksionon ?

Nëse jeni fillestar në Blogging dhe në botën në internetit në përgjithësi, ju mund të keni dëgjuar për Google Adsense ose keni parë reklama Adsense kur keni kontrolluar diçka në Google dhe vizituat një faqe interneti që po përdor Adsense.

Adsense është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para në internet. Është e lehtë për t’u përdorur, është e besueshme dhe funksionon më mirë se çdo platformë tjetër. Adsense punon duke ju dhënë mundësinë për të krijuar Ad units (njësi reklamash) me lloje dhe madhësi të ndryshme dhe shtoni ato në faqen tuaj te internetit. Google mbush këtë hapësirë ​​me reklama që lidhen me përmbajtjen dhe audiencën tuaj duke përdorur një algoritëm kompleks.

Kur dikush klikon në reklamat që shfaqen në faqen tënde të internetit, ju merrni një pjesë të madhe të të ardhurave. Ndërsa është e lehtë për tu konfiguruar dhe përdorur, ka shumë gjëra që mund të bëni për të rritur të ardhurat duke u përshtatur pozicionet dhe cilësimet e tua të reklamës.

Nëse nuk keni një llogari adsense, hapi i parë është që të aplikoni dhe të pranoni në program dhe pastaj të shpresoni që një ditë ju do të përfshiheni edhe në tregimet e suksesit të Google Adsense!

Adsense :

Është në pronësi të Google.
AdSense gjeneron një pjesë të madhe të të ardhurave të Google.
Reklama Adsense shfaqen në faqet e internetit që marrin pjesë në programin Google Adsense (që quhet ndryshe Adsense Publishers).
Adsense është një platformë për publikuesit, pra ata njerëz që kanë një faqe interneti dhe duan të publikojnë Google Ads. Sistemi për reklamuesit, dmth ata që duan të reklamojnë produktet ose shërbimet e tyre në Google, është Google Adwords.

Reklamat Adsense mund të shfaqen edhe në pajisjet mobile.
Adsense punon me EPC (earnings per click/ fitimet për klikim) dhe CPC (costs per click/ kosto për klikim).Publikuesit do të paguhen për klikimet e reklamave që shfaqen në faqet e tyre të internetit.
Aktualisht , publikuesit Adsense marrin 68% të kostos së klikimit dhe Google 32%. Kjo do të thotë që nëse një reklamues paguan $ 1 për çdo klikim në reklamat e tij, publikuesi i Adsense do të marrë $ 0.68 dhe Google $ 0.32.

Çdokush (mbi 18 vjeç) me një faqe interneti që plotëson udhëzimet e Google Adsense mund të marrë pjesë në program.
Adsense ka rregulla strikte që nuk duhet të shkelen për ndonjë arsye. Është përgjegjësia juaj si një publikues i Adsense për të njohur dhe ndjekur rregullat

Adsense ka një numër produktesh të përshtatshme për faqet e internetit desktop, videot, lojërat, aplikacionet celulare dhe më shumë.
Reklama Adsense mund të ketë një numër formatesh dhe madhësish përfshirë tekstin dhe imazhet.

Botuesit Adsense paguhen çdo muaj nga Google.

Si funksionon Google Adsense?

Tani që ju keni një ide më të mirë se çfarë është adsense, le të shohim se si funksionon në një mënyrë hap pas hapi.

Procesi i aplikimit 

1 – Krijoni Llogari Adsense

Hapi i parë është të shkosh te http://www.google.com/adsense dhe të krijosh një llogari. Llogaria juaj e Adsense shoqërohet me një llogari Google si ajo që përdor për t’u identifikuar në Gmail, youtube etj.

2 – Shto Adsense në faqen tuaj te internetit

Para se të pranohet në program, Google duhet të kontrollojë që faqja juaj e internetit të respektojë udhëzimet e Adsense. Për të kaluar këtë hap, duhet të shtoni kodin e Adsense në faqen tuaj në mënyrë që serveri i Google të ketë akses në përmbajtjen e faqes tuaj.

Ky është një hap shumë i rëndësishëm, sepse siç do të shohim më poshtë ka raste që aplikimi juaj nuk mund të pranohet.

Gjatë këtij hapi dhe derisa të jeni plotësisht i aprovuar, reklamat Adsense nuk shfaqen te faqja juaj, por ato janë të fshehura sipas parazgjedhjes. Nëse aplikmi juaj pranohet, reklamat do të fillojnë të shfaqen dhe ju do të paguani për klikimet.

Keni parasysh se ky është një proces i ri pasi që pasi të jeni pranuar si një reklamues i Adsense, mund të ekzekutoni Adsense në çdo faqe të internetit që dëshironi (me kusht që të mos shkelëni asnjë nga e rregullat Adsense).

3 – Vendosni informacionin tuaj të pagesës

Procesi i ardhshëm dhe përfundimtar në procesin e aplikimit është të shtoni informacionin tuaj të pagesave në mënyrë që të merrni pagesën dhe fundin e muajit dhe sapo të keni kaluar pragun minimal prej $ 100.

Ju lutem vini re se para se të merrni ndonjë para nga Adsense, Google do të verifikojë adresën tuaj postare duke ju dërguar një zarf me një kod konfirmimi, prandaj sigurohuni që detajet që jepni për adresën tuaj postare janë të sakta.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »