Fshati italian ofron strehim falas për çdo turist, oferta vlen nga korriku deri në shtator

San Giovanni në Molise - Strehim falas per turist

Pushimet në vitin 2020 deri më tani kanë qenë praktikisht joekzistente. Por ndërsa kufizimet e bllokimit po hiqen, ëndrra e disa ditëve jashtë vendit së shpejti mund të bëhet realitet.

Dhe nëse pandemia ka rrënuar buxhetin tuaj të udhëtimit, kemi një lajm të mirë.

Një fshat i vogël në jug të Italisë po ofron akomodim falas për vizitorët.

A tingëllon shumë e mirë për të qenë e vërtetë? Po. Por a është e vërtetë? Po, po ashtu.

Sipas mediave të huaja, bëhet fjalë për San Giovanni në Molise i cili viteve të fundit është përpjekur që të mbajë banorët e përhershëm, duke u ofruar nga 24 mijë euro për secilin që është i gatshëm të bëjë një lëvizje të përhershme në fshat.

San Giovanni në Molise - Strehim falas per turist

Por ky nuk është hapi i vetëm.

Si rezultat i rënies së popullsisë, ka shumë shtëpi që qëndrojnë bosh dhe janë pikërisht këto prona që do t’u ofrohen pushuesve.

Siç bëhet e ditur më tej, ka tri shtëpi për të zgjedhur me një qëndrim maksimal një javë në çdo kohë midis korrikut dhe shtatorit.

San Giovanni në Molise - Strehim falas per turist

“Këto janë fshatra të bukura por të shpopulluara, kështu që ne menduam: si mund të ndihmojmë në ringjalljen e fshatrave tanë historikë, ndërsa gjithashtu inkurajojmë vizitorët gjatë këtyre kohërave të vështira, kur turizmi është në një kohë të ulët?”, ka thënë Enzo Luogo, i cili erdhi me propozimin për skemën.

Rajoni i Molise është i njohur për ofrimin e pikëpamjeve piktoreske të majave të tij me shumë kodrina, si dhe prodhimin e djathërave të shijshëm vendas.

Sapo të “lodheni” nga peizazhi mahnitës, ju mund merrni me qira një makinë dhe eksploroni zonën përreth – përfshirë Parkun Kombëtar Abruzzo dhe vijën bregdetare, me plazhet e tij me rërë të bardhë.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »