E keni të vështirë të largoni dhjamin? Trupi juaj mund të mos jetë duke prodhuar mjaft oksid nitrik

E keni të vështirë të largoni dhjamin

Në trup, enët e gjakut formojnë një rrjet që transportojnë oksigjenin, lëndët ushqyese dhe acidet yndyrore në motorët qelizorë të quajtur mitokondrie, të cilët përdorin këto lëndë të para për të rritur prodhimin e energjisë.

Për të kontrolluar rrjedhën e ushqyesve në një mënyrë që ngrit djegien e dhjamit dhe përshpejton metabolizmin, trupi mbështetet në një përbërës thelbësor të quajtur oksid nitrik.

Kur nevojat për energji qelizore rriten, oksidi nitrik lëshohet për të zgjeruar dhe relaksuar enët e gjakut, për të përmirësuar rrjedhën e gjakut në të gjithë trupin.

“Duke rritur qarkullimin, oksidi nitrik sjell oksigjen, lëndë ushqyese dhe acide yndyrore në mitokondrie”, shpjegon mjeku integrues Zach Bush, MD. “Mitokondria i merr të gjitha këto dhe e shndërron në energji.”

Problemi është, prodhimi i oksidit nitrik zvogëlohet me secilën ditëlindje që kalon, duke e bërë më të vështirë për trupin që ta mbajë metabolizmin me shpejtësi. “Ndërsa plakemi, sasia e kohës që i duhet trupit për rritur oksidin nitrik zgjat më shumë dhe më gjatë”, thotë Dr. Bush.

E keni të vështirë të largoni dhjamin

Për më tepër, shkencëtarët japonezë raportojnë se nivelet e oksidit nitrik fillojnë të bien qysh në moshën 25 vjeçare. Deri në kohën kur ne jemi 40 vjeç, trupi krijon vetëm gjysmën e oksidit nitrik që bëri kur ishim në 20 vjeç. Në afat të shkurtër, kjo ngadalëson metabolizmin, duke çuar në lodhje dhe shtim të peshës. Nëse mbetet pa kontroll, ajo mund të dëmtojë funksionimin e organeve, duke përshpejtuar plakjen dhe duke rritur rrezikun e sëmundjes.

Si të rritni nivelet e oksidit nitrik për humbje peshe

Për fat të mirë, është e lehtë të rritni nivelin e oksidit nitrik dhe djegien e yndyrës. “Lajmi i mirë është, pa marrë parasysh sa të ulëta janë nivelet e oksidit tuaj nitrik, ju mund të ndërmerrni veprime menjëherë për t’i rritur ato në mënyrë të konsiderueshme sepse oksidi nitrik prodhohet minutë në minutë”, shpjegon Christiane Northrup. Rritja e prodhimit është aq e thjeshtë sa të hani ushqime që sigurojnë lëndët e para të nevojshme për të krijuar oksid nitrik dhe duke përfshirë strategji të këndshme për prodhimin e oksidit nitrik, si frymëmarrja e thellë dhe qeshja, në jetën tuaj të përditshme. /Telegrafi/

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »