A e dini pse tastet F dhe J janë të ndryshme nga të tjerat në tastierë?

Tastet F dhe J

Shumë njerëz, me orë të tëra qëndrojnë para kompjuterit duke shtypur shkronjat në tastierat e tyre, qoftë për punë apo veprimtari private, por vetëm disa kanë vërejtur një detaj të vogël.

Bëhet fjalë për shkronjat ‘J’ dhe ‘F’ në tastierë që janë të ndryshme nga të tjerat, pasi kanë nga një “kreshtë” të vogël ashtu si “pesëshi” në anën e djathtë të tastierës.

Pse është kjo?

Përgjigja: Taste të ndryshme shërbejnë si dalluese, apo si shkronjat orientuese për të ashtuquajturit “shkrimtarët e verbër”, domethënë “shkrimi me dhjetë gishta”.

Pra bëhet fjalë për tastet përmes së cilave, njerëzit që shkruajnë mund të orientohen pa shikuar tastierën.

Kështu që, ‘F’ dhe ‘J’ shërbejnë si një lloj treguesi i prekjes së gishtërinjve dhe tregojnë se ku duhet të vendosen dy gishtat tregues në mënyrë ideale për të patur një pozicion natyror në tastierë.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code